Cărţi de pus pe Instagram

Imagini pentru books tumblr

Ştim cu toţii boala asta de a posta orice pe reţelele de socializare, în mod implicit, Instagram-ul fiind prima sursă în care poţi găsi tot felul de rah…adică poze. Nu mă înţelegeţi greşit, folosesc şi eu Instagram, postez şi eu chestii banale, chestii care cuiva i s-ar părea tâmpite, dar nu pun nişte poze degeaba sau doar pentru că le pune toată lumea. În fine, nu postez nimic ieşit din comun, nimic special pentru alţii, doar special pentru mine.

Imagini pentru books coffee tumblrDeci în boala asta se încadrează şi cărţile. Ei bine, şştiţi voi genul acela de poze unde e o carte deschisă, o ceaşcă de cafea şi un motan în pat (da, gen poza de alături). Sunt frumoase, nu neg, fac şi eu genul ăsta de poze pentru că îmi plac când se combină chestiile astea şi se creează atmosfera aia cozy şi cu miros de acasă. Urmăresc câteva conturi care postează astfel de poze şi atrag atenţia la esteticul lor şi la titlurile cărţilor pentru că de aici îmi completez cel mai mult wishlist-ul.

Dar ştiaţi că sunt şi cărţi scoase exclusiv pentru a fi postate pe Instagram? Nu? Vă spun eu!

Hai că nu e chiar la propriu, dar în ultimul an, literatura din Republica Moldova a fost inundată cu o serie de maculatură şi ca să aveţi o idee despre ce vorbesc, vă spun doar câteva titluri: Cămaşa Lui, De Vorbă Cu Emma, Eu Sunt Femeie. Deci dacă până mai recent, tinerii de la noi erau mai pasivi cu lectura (să recunoaştem), acum toată lumea ştie că citesc! pentru că Instagramul are peste 7000 de postări cu cărţi în genul celor menţionate de mai sus. Cărţi pe pat, cărţi pe craci, cărţi cu citate siropoase de pe statusuri.ro şi multe hashtaguri cu #lovereading #bucks #beauty. Don’t get me wrong, dar când, imediat după lansarea unei anumite cărţi, deja vezi postări cu presupusa carte şi cu citate deep din ea de parcă ar fi o capodoperă a literaturii noastre, te gândeşti că asta e prima carte de care au dat maimuţele.. Tot anul mi-au apărut prin newsfeed genul ăsta de cărţi, în special pe la concursuri, şi lumea e aşa entuziasmată pentru că s-a săturat să citească statusuri pe net şi să se uite la telenovele ieftine de weekend. Vrea să le aibă pe hârtie, să le poată fotografia şi să le poată pune pe net pentru că e la modă.

Unde mai pui că maculatura asta are un preţ exagerat. Adică în jur de 200 de lei (cam la 40 de lei româneşti) pentru 200 de pagini pline de rah…(ups) adică de citate scrise frumos şi de nonsens, adică literatură. Nici Fifty Shades nu costa atâta şi pentru aia plăteai măcar că avea vreo 600 de pagini cu text.

Can’t wait for the new bestseller, yey!


Un gând despre “Cărţi de pus pe Instagram

Vrei să laşi un comentariu?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s