‘Codul lui Da Vinci’ de Dan Brown

„Opera unui geniu. Dan Brown e unul dintre cei mai buni, cei mai inteligenţi scriitori.” – Nelson DeMille

Aflat la Paris pentru o conferinţă, profesorul american de simbolistică şi istoria artei Robert Langdon primeşte un telefon în toiul nopţii. Bătrânul custode al Luvrului a fost asasinat în muzeu, în circumstanţe stranii, lăsând un mesaj la fel de enigmatic ca zâmbetul Giocondei. Împreună cu Sophie, specialistă în decriptare, Langdon începe o cursă frenetică pentru descifrarea numeroaselor indicii ascunse în picturile lui Leonardo… şi nu numai. Paşii îi poartă de la Paris la Londra şi apoi în Scoţia, pentru a dezvălui un mister păzit cu străşnicie de secole, capabil să zguduie din temelii dogmele creştinătăţii. Roman ecranizat în 2006 de Columbia Pictures.

Am finalizat de citit această carte vreo câteva săprămâni în urmă şi pentru că uitasem cu totul de recenzie sau ceea-ce-să-pară-o-recenzie atunci, deja impresiile nu mai sunt atât de puternice. În orice caz, pot spune că e mai bună decât „Îngeri şi demoni”, zic asta pentru că auzisem că nu la toţi le.a fost pe plac „Codul lui Da Vinci” şi că „Îngeri şi demoni” ar fi fost mai bună. Ei bine, mie mi-au plăcut amândouă, însă în „Codul lui Da Vinci” a fost şi mai multă intrigă, plus că s-a discutat foaarte mult subiectele astea religioase, cu la fel de multe argumente, pe care, apropo, le-am folosit în referatul meu de la chimie legat de apariţia omului pentur care am şi primit notă maximă. (Am citat mult din carte :DD).

Am ţinut cartea asta la mine cam o lună, fără s-o citesc. Începusem 20 de pagini şi tot nu găseam timp: la şcoală nu prea mă pot concentra, acasă reuşesc doar seara şi nu prea citesc pentru că adorm foarte repede :D..iar în weekend fac ce nu am făcut în timpul săptămânii şi îmi reîncarc bateriile cu un somn bun. 😀 Asta până nu am pus totuşi mâna pe carte şi nu am citit-o într-o zi pe toată. Am ales o sâmbătă perfectă în care nici nu m-am dat jos din pat.

În opinia mea, nu e doar „un film american pus pe hârtie”. Îmi place că Brown abordează conceptele astea religioase şi ştiinţifice, cât şi raportul dintre ele. Plus că încearcă să vincă cu argumente din ambele părţi. E o carte pe care fiecare ar trebui s-o citească, măcar pentru a se relaxa.

002Trecând la subiect şi direct la romantismul din carte, Robert nu era cu Vittoria după „Îngeri şi demoni”? Scria că nu s-au văzu de ceva vreme din cauza serviciului ei, dar aici deja şi-a găsit altă cuconiţă. Mă întreb dacă va găsi pe altcineva şi în „Simbolul Pierdut” (e la rând)… 😀 Acţiunea e asemănătoare cu ce a fost în „Îngeri şi demoni”, dar aici deja sunt alte poveşti şi personaje mult mai interesante 😀 Ca e obicei, demascarea personajului negativ ar trebui să lase cititorul într-un „wow”, însă, nu ştiu de ce la mine n-a fost chiar…wow. Recunosc că nu mă aşteptam să fie persoana dată făptaşul, dar nici foarte suprinsă n-a fost. Mai curioasă am fost de istoria Graalului. 😀

Nu prea mai am ce să spun acum, deşi cred că acum o lună scriam destule. 😀 Sper doar ca să citiţi această carte dacă încă n-aţi făcut-o!^^

Reclame

9 gânduri despre „‘Codul lui Da Vinci’ de Dan Brown

 1. Mi’aduc aminte că am citit’o de ceva ani buni. Vorba şoarecului care ronţăia un dvd : mi’a plăcut mai mult cartea.
  Ai făcut o greşeală că ai citat din carte aidoma cum ai citat dintr’o carte de ştiinţă. E un roman şi doar atât. Ficţiune plus istorie denaturată. Trebuie luată ca atare.

 2. O am prin telefom de ceva vreme….si ma tot gandeam daca sa o citesc sau nu, banuiesc ca o sa ii dau o sansa.

 3. Nă nu am crezut că Dan Brown ar fi bun ca cititor, dar bagajul informaţional este uriaş. Cred că pentru asta merită citite cărţile lui 😀

 4. AM terminat-o :))) Vreau sa citesc acum si „Ingeri si Demoni”, dar sunt la al treilea capitol din Academia Vampirilor :))) Le-ai citit pe astea?
  App ai terminat Divergent?

 5. Da 😀
  si Nu :)))) Astept sa mi le cumpar pt ca nu vreau sa le citesc in format electronic :)) Vreau sa le simt :))))

 6. A deci stii ce se va intampla :))) Si eu…mi-a facut spoliere singura ca fraiera :))))

  Aaa am inteles 😉

Vrei să laşi un comentariu?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s