‘Îngeri şi Demoni’ de Dan Brown

Imagini pentru ingeri si demoni dan brown

Descriere: O straveche societate secreta O arma mortala O tinta neobisnuita – Cetatea Vaticanului  Robert Langdon, specialist celebru de la Harvard, este chemat de urgenta in Elvetia pentru a examina cadavrul lui Leonardo Vetra, pe al carui piept a fost ars cu fierul un simbol ciudat. Ceea ce descopera este uluitor, o straveche organizatie – Illuminati – a declansat o diabolica vendetta impotriva Bisericii Catolice. Cele mai sumbre temeri ale lui Langdon se confirma in seara in care are loc Conclavul de la Vatican, cand afla ca Illuminati a plasat o bomba chiar in inima Cetatii Vaticanului. Cu ajutorul Vittoriei Vetra, o misterioasa cercetatoare, porneste intr-o cursa frenetica pentru a descoperi amplasamentul bombei si salvarea Vaticanului. Cautarile ii vor purta pe cei doi oameni de stiinta prin cripte pecetluite de secole, prin catacombe pline de primejdii si prin catedrale parasite, pana in cel mai periculos loc de pe Pamant: ascunzatoarea de mult uitata a ordinului Illuminati. Inainte de a descifra „Codul lui da Vinci“, lumea era in puterea lor: Ingeri si Demoni. Roman ecranizat in 2009 de Columbia Pictures.

Prima mea carte de la Dan Brown şi, cu siguranţă, nu ultima. Aveam mari aşteptări pentru că autorul e unul destul de lăudat, criticat and so on şi voiam să aflu şi eu pentru ce. Nu am văzut filmele şi bine am făcut pentru că vreau să citesc şi celelalte cărţi ale sale fără să ştiu cum se va sfârşit povestea.

Ador subiectul cărţii, confruntarea asta dintre ştiinţă şi religie mai ales când sunt aduse argumente bune. Recunosc, la început nu m-a captivat aşa cum credeam eu că o va face. Robert Langdon era cam pasiv şi eu abia aşteptat să treacă la acţiune. Un alt lucru ce mi-a plăcut, Illuminati, o da, e cea mai simplă şi interesantă cale de a afla mai multe despre ei, cu toate că l-a sfârşit m-a aşteptat o dezamăgire. :)) Însăşi toată goana asta în căutarea indiciilor prin Roma a fost unul din cele mai palpitante lucruri din carte, asta şi toată Santa Barbara de la sfârşit. Pare că Brown se inspirase un pic din serialele mexicane :)))

Toată cartea a mers pe un anumit curs şi când ştiam exact ce se va întâmpla la sfârşit, totul s-a întors cu fundul în sus şi a ieşit ALTFEL decât mi-am închipuit eu. A fost tare! 😀

Nu mi-a plăcut că relaţia dintre Robert şi Vittoria apăruse parcă de…nicăieri. Bănuiam eu că se vor cupla, însă n-au prea fost momente între ei pe parcursul cărţii, ci doar la sfârşit.IMG_20150211_110621

Simbolul Pierdut şi Codul lui Da Vinci sunt la rând! 😀

Reclame

3 gânduri despre „‘Îngeri şi Demoni’ de Dan Brown

Vrei să laşi un comentariu?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s