Triunghiul Bermudelor – dispariţii misterioase cauzate de…?

Triunghiul Bermudelor (în engleză „The Bermuda Triangle„), cunoscut și sub numele de „Triunghiul Diavolului”, este o zonă aproximativ triunghiulară ca formă, cu cele trei colțuri localizate de Insulele Bermude, Porto Rico și Fort Lauderdale, Florida în Oceanul Atlantic. Suprafața cuprinsă este de circa 1.2 milioane km². Există unele speculații cum că în această regiune se întâmplă foarte des fenomene paranormale, cum ar fi: dispariții ale unui număr mare de vase și aparate de zbor, activități paranormale în care legile fizicii sunt date peste cap, puse inclusiv pe seama ființelor extraterestre.

În ciuda acestor idei populare, Paza de Coastă a Statelor Unite și alte agenții citează statistici care indică faptul că numărul incidentelor de vase și avioane dispărute sau pierdute nu este mai mare decât în oricare altă zonă des circulată a lumii.

Multe din așa-zisele mistere s-au dovedit a nu fi chiar atât de misterioase sau neobișnuite la o examinare mai amănunțită, conținând erori și fabricații care în multe cazuri au circulat și recirculat timp de zeci de ani.

wikipedia

De când am început să citesc Triunghiul Bermudelor de Charles Berlitz, am devenit un pic obsedată de tema asta. Atâtea nave şi avioane dispărute în/deasupra (sau undeva) a acestor ape şi încă nicio explicaţie logică. Poate că s-au explicat unele accidente, dar cu restul ce facem? Le punem pe seama O.Z.N-urilor? A gazelor? Magnetismului…?

Un exemplu poate?

Evenimente ciudate au însoţit dispariţia lui Caroj lyne Cascio, pilot cu brevet, care, zburând cu un avion uşor, a dispărut la 7 iunie 1964, împreună cu încă un pasager aflat la bord, pe ruta Nassau, insula Gram Turk, Bahamas. Când a ajuns la punctul unde, conform calculelor, trebuia să fie insula Grand Turk, a transmis un mesaj radio semnalând că nu-şi poate găsi direcţia şi că survolează în cerc două insule neidentificate, adăugând: „Acolo, jos, nu este nimic” ceva mai târziu: „E vreun mijloc de a ieşi din situaţia asta?” Ciudat este faptul că martorii de pe Graii Turk au observat la vremea respectivă un avion care a survolat în cerc insula cam o jumătate de oră după care a dispărut. Insă cum se explică faptul a fost zărit de locuitori, pe când pilotul nu a putut vedea clădirile de pe insulă?
                                                                                                 Triunghiul Bermudelor de Charles Berlitz

Cu siguranţă că unele dispariţii ale navelor şia vioanelor au fost puse pe seama condiţiilor meteorologice, busolele nemaifiind de folos din cauza magnetismului, care s-ar părea că e prea mult aici .. şi nu doar busolele, pentru că s-ar părea că din această cauză, toate mecanismele încep să se deregleze.

E explicabil. Să zicem.

Dar care e explicaţia la faptul că după toate dispariţiile astea, n-a fost recuperat nici măcar un trup? Viu sau mort, niciunul. În toate, absolut toate dispariţiile nu s-a găsit nicio urmă. Poate un colac de salvare, poate. Şi asta, foarte rar. Dar nicio urmă a vreunui om.

O altă chestie curioasă, este faptul că s-au găsit nave intacte, dar părăsite. Adică, de data asta au dispărut doar oamenii. S-au găsit nave cu produsele neatinse, totul fiind la locul lui, uneori se mai găsea şi un câine pe acolo, dar nici urmă de oamenii ce se aflau la bord. Şi dacă s-au găsit animale rpecum câini sau hamsteri rămaşi la bordul navelor, pe unde trebuia să fie un papagal vorbitor, n-a fost. Dispărut şi el. Nu, nu sunt prostii citite în gazete sau pe net. Sunt fapte reale.

Putem da vina aici pe tornade oare? Sau că au fost răpiţi? Dacă îi răpeau, făceau dezordine la bord, nu? Era să fie haos, dar totul a fostgăsit intact. Uneori, cu masa pregătită deja, de parcă cineva se pregătea să ia masa…

Explicaţii? O.Z.N-uri? Ei hai, să fim serioşi…

Reclame

Un gând despre „Triunghiul Bermudelor – dispariţii misterioase cauzate de…?

Vrei să laşi un comentariu?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s