‘Dispozitive infernale: Îngerul Mecanic’ de Cassandra Clare

ingerul-mecanic

Descriere: TESSA GRAY, o adolescentă de şaisprezece ani, traversează oceanul pentru a-şi găsi fratele. Destinaţia ei este Anglia, în plină epocă victoriană, dar ceva terifiant o aşteaptă în Lumea de Jos a Londrei, unde vampiri, vrăjitori şi alte creaturi supranaturale bântuie străzile iluminate cu gaz.

Numai vânătorii de umbre, războinici hotărâţi să scape lumea de demoni, menţin cât de cât ordinea în acest haos. Răpită de misterioasele Surori Întunecate, membre ale unei organizaţii secrete numite clubul Pandemonium, Tessa află curând că ea însăşi face parte din Lumea de Jos şi că este posesoarea unui talent rar: puterea de a se transforma, după propria-i voinţă, într-o altă persoană. Însă Magistrul, o figură misterioasă care conduce clubul, nu se va da în lături de la nimic pentru a face ca puterea Tessei să-i aparţină.

Fără prieteni şi hăituită, Tessa se refugiază la vânătorii de umbre de la Institutul din Londra, care jură să-i găsească fratele dacă ea îşi va folosi puterea pentru a-i ajuta. Tessa descoperă că e fascinată, în aceeaşi măsură, de doi prieteni buni: James, a cărui frumuseţe fragilă ascunde un secret mortal, şi Will, cel cu ochi albaştri, ale cărui stări de spirit schimbătoare, alături de o ironie caustică îi ţin pe toţi la distanţă… pe toţi în afară de Tessa. Pe măsură ce căutarea lor îi atrage tot mai adânc în inima unei urzeli oculte care ameninţă să-i distrugă pe vânătorii de umbre, Tessa îşi dă seama că ar putea fi nevoită să aleagă între a-şi salva fratele şi a-şi ajuta noii prieteni să salveze lumea… şi că dragostea poate fi cea mai periculoasă magie.

Un lucru pe care îl urăsc la cărţile electronice (de fapt, unul din multe altele), e faptul că după ce finisezi o carte ce nu te-a lăsat să răspiri două zile, nu poţi nici măcar să o pui pe rafturi cu „favorites” sau s-o răsfoieşti încă o dată după aia sau pur şi simplu s-o ştii că e la tine. 

Cu ebook-urile ce să fac? Mda, le păstrez în biblioteca mea electronică. În care poţi ţine un număr infinit de cărţi, sortate cum vrei tu, găsite repede şi poţi să le schimbi şi denumirea „copertei”, dar nu poţi să îndoi paginile :))) [ce monstru ar mai face asta, oricum].

Ok, mă porneam să vorbesc despre seria lui Cassandra Clare şi anume Dispozitive Infernale. Citisem săptămâna asta primul volum, Îngerul Mecanic şi pot să spun că stăteam până după 12 noaptea şi mă trezeam dimineaţa să o continui (în timpul zilei n-aveam cum).
Stilul autoarei mi s-a părut ok. Nu am citit Instrumente Mortale, adică am început, dar am lăsat-o baltă pentru că mă plictiseam 😀 Poate m-am înşelat eu şi pe parcurs avea să mă captiveze, în orice caz, mi se pare că seria asat e mai interesantă.

Mărturisesc că m-a atras coperta şi denumirea. Şi anume la al doilea volum. :))

Alte chestii care m-a făcut să ador cartea a fost acţiunea în Londra victoriană şi numele eroinei. Tessa Gray.  Da, ador numele Tessa :)) Evident că trebuie să fie şi un prinţ pe cal alb, mai bine zis, un tip ce arată foarte bine, o salvează pe eroina noastră şi care, aici, se numeşte Will. Nu diferă foarte mult de ceilalţi ‘prinţi’. Adică e cam tipic bad boy care de fapt, a avut o copilărie grea şi acum se comportă ca un nesuferit. Un nesuferit arătos. În fine, evident că Tessa face o pasiune pentru el şi invers, dar nu totul nu e aşa simplu pentru că, după cum am mai menţionat, Will e un nesuferit şi mai apare şi a treia persoană.

Tipic din nou, prietenul cel mai bun al lui Will pare să simtă ceva pentru Tessa (sau mi s-a prut mie?) şi faptul că are o chestie presimt că mă va face să-mi fie milă de el.

Anyway, ce nu mi-a plăcut? Ei bine, am zis că nu m-a deranjat stilul autoarei, deşi e parţial adevărat. În unele momente mi s-a părut că tot universul se învârte în jurul Tessei. Ei bine, da, de fapt aşa trebuie :))), dar chestia e că dacă ar fi la persoana I, nu ar mai părea atât de totul-se-învârte-în-jurul-Tessei.

Dar până găsesc şi cele două volume va trece o veşnicie, pentru că în formă de ebook nu le mai găsesc şi ar trebui să trec pe la librărie. 😀

Între timp, mă apuc (deja m-am apucat) de restul cărţilor de pe enorma mea listă.

Reclame

3 gânduri despre „‘Dispozitive infernale: Îngerul Mecanic’ de Cassandra Clare

  1. Azi mi-am comandat și eu primele 2 volume, am auzit numai păreri bune despre ele. Am citit Instrumente mortale și nu pot să spun că m-a lăsat cu gura căscată; mi-a plăcut, dar nu așa mult pe cât mă așteptam.

  2. Am citit numai prima carte din trilogie …. am de gand sa le cumpar si pe ultimele doua. Cu siguranta Dispozitive Infernale este cu mult mai buna decat seria Instrumente Mortale …. recent am citit Scoala de magie Magisterium: Testul Fierului, o serie de 5 carti scrise de Holly Black si Cassandra Clare

Vrei să laşi un comentariu?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s